“En bok som behövs.”

“… en väldigt fin bok som inspirerar till fritt broderi.”

“Jag rekommenderar verkligen den här boken som både inspirations- och informationskälla.”

Böcker om broderi

Jag tycker det är viktigt att kunskapen om tekniker lever vidare och utvecklas. Det är min röda tråd när jag arbetar med att ta fram mina böcker och undervisar inom broderi. Till dags dato har jag skrivit två böcker. Uppskattade presenter! Jag signerar gärna.

Mina händer skapar det jag ser och känner

I denna bok presenterar jag flertal av mina konstnärliga verk och bakgrunden till hur de har skapats. I min konst är jag känd för mitt minimalistiska färgschema och dess distinkta grafiska former som en form av poesi.

”För mig handlar poesi om ett sätt att beskriva en stämning eller en känsla. Som betraktare vill jag att du ska få en upplevelse och en känsla med en annan form av språk än ord. Det som triggar min skaparlust kan till exempel vara en doft, några strofer i ett musikstycke, en känsla eller stämning av saker i min omgivning som jag iakttar. Det är det enkla som fångar mig.”

Parallellt med min konstnärliga verksamhet vill jag med böckerna förmedla kunskapen om broderi och framförallt om stygnens karaktär. Detta är min fjärde bok.

Läs mer och köp

Grafiskt broderi till vardagliga föremål

I den här boken har jag formgivit fria broderimönster i form av praktiska vardagliga föremål. I boken vill jag visa broderiets variationsmöjligheter i kombination med ett starkt och tydligt grafiskt uttryck. Broderi är tufft! Till alla produkter finns en beskrivning, mönsterblad och hur de monteras.

Läs mer och köp

Grafiska korsstygn

I boken ”Grafiska korsstygn” har jag samlat 30 av mina formgivna broderimönster i korsstygn för kuddar, necessärer och påsar som du kan brodera själv. Boken ger dig nyskapande och inspirerande mönster. Till alla produkter finns en beskrivning av hur de monteras. Boken är spiralbunden och texten i boken är både på svenska och engelska.

Läs mer och köp

Uttryck med nål och tråd

Boken ”Uttryck med nål och tråd” är en handbok i fritt broderi. Med den vill jag förmedla grundläggande kunskaper om stygnens karaktär. Genom boken lär du känna redskapen, materialen, applikationstekniker och får veta hur man kan skapa spännande bottentyger för broderi. Framförallt kommer du att inspireras in i skiss- och broderiövningar för att skapa kompositioner med nål och tråd. Boken är en handbok för dig som vill utvecklas inom fritt broderi och vill gå vidare och skapa nya berättelser, lära dig mer om broderitekniker och låta nålen och tråden ta dig med på nya broderiäventyr.

Läs mer och köp