Juni 2019:

Broderikurs – Svart, vitt och en färg

Denna kurs är fullbokad.

Vill du utveckla ditt uttryck och kunnande inom broderi? Ta chansen att fördjupa dina kunskaper. Genom experiment i färg- och formövningar laddar du med nya intryck, som du sen omsätter till egna broderier. Renée Rudebrant tar med dig på en lustfylld resa i hur man kan skapa broderier med ett grafiskt uttryck. Kursen vänder sig till dig som har en viss broderivana. Under kursen kommer du även få kunskap om material- och stygnval, för att få fram det du vill i ditt broderi.

Under veckan njuter vi av vistas i härlig miljö på Tollare folkhögskola, med sin underbara park och närhet till Stockholms skärgård.

Under veckan kommer kursdagarna vara olika långa för att vi ska hinna med det som ingår i kursen. Resten av tiden kan ni brodera själva, tillbringa tiden med att utforska omgivningen eller bara umgås.

Vi börjar på måndagen kl. 10.00 och slutar på torsdagen efter lunch.

Tollare folkhögskola

Datum: 17 – 20 juni 2019

Pris: Helpension i dubbelrum 2 800 kr inkl materialkostnad (tillägg för enkelrum 200 kr/natt). Ej logi 1500 kr (fika, lunch, fika, middag tisdag, middag onsdag, material).

Sista anmälningsdag: 15 maj

Kursledare: Renée Rudebrant

Augusti 2019:

Landsort – en plats som skapar känslor

Kursen vänder sig till dig som vill utveckla ditt formspråk kring hur man gestaltar känslan hos en unik plats, i vårt fall Landsort – långt ut i Stockholms skärgård. Under veckan arbetar vi tematiskt. Vi går igenom hur en plats kan gestaltas via känsla, som dekoration och som en konkret plats. Övningarna ger dig verktygen för att själv tolka andra plaster som har betydelse för dig.

Kursen hålls från måndag till fredag vecka 33 på Landsort. Du bor i en stuga i Norrhamn. Mellan 6 – 12 deltagare, beroende på om du har någon vän med dig som delar boende och stuga med dig under kursen. Du ordnar själv med dina egna måltider (det finns en mindre butik på ön. Men det är bra att ta med sig det man önskar under veckan). Vi äter två gemensamma middagar under veckan som jag som kursledaren ordnar.

Landsort är en av de sista utposterna i Stockholms skärgård. Bortom Landsort finns bara Östersjön. Här finns fina släta klippor men också dramatik. Havet är alltid närvarande på denna vilda och vackra ö.

Vi börjar på måndagen morgon och avslutar på fredagen vid lunch. Det finns möjlighet att komma på söndagen och inkvartera sig i stugorna.

Undrar du över något, hör gärna av dig till info@rudebrant.se

Landsort

Datum: 12 – 16 augusti 2019

Kurskostnad inklusive boende:
Kurskostnad och boende i egen stuga 7 500 kr/ per person.
Om ni är två som kommer på kurs kan ni dela stuga och spara lite pengar.
Pris: 5 500:-/person. (Ange din väns namn vid bokning)

Sista anmälningsdag: 15 maj

Kursledare: Renée Rudebrant

KURSANMÄLAN

*Obligatoriskauppgifter

*Personnumer:
*Förnamn:
*Efternamn:
*Adress:
*Postnummer:
*Ort:
Telefon:
*E-post:
*Jag delar stuga: JANEJ
Jag delar stuga med:

Anmälan är bindande